Τι είναι Αφρολέξ

Τι είναι το Αφρολέξ:

Το Αφρολέξ είναι ένα προϊόν το οποίο είναι συνδεδεμένο με την καθημερινότητά μας, καθώς έχει πολλές διαφορετικές εφαρμογές και πολλές διαφορετικές ιδιότητες.

Στην πραγματικότητα πολλοί δεν γνωρίζουν ότι πρόκειται για αφρό πολυουρεθάνης. Το Αφρολέξ ή afrolex ή αφρώδες υλικό είναι ένα υλικό που συναντούμε από τον καναπέ του σπιτιού, το στρώμα, την σιδερώστρα, τα μαξιλάρια της ξαπλώστρας στην θάλασσα, μέχρι το μαξιλάρι ύπνου. Είναι ένα υλικό απόλυτα φιλικό προς τον άνθρωπο και τηρεί όλες τις προδιαγραφές που χρειάζεται για την εκάστοτε εφαρμογή.

Η κοπή των αφρολέξ γίνεται με μηχανήματα κοπής (μεγάλες κάθετες και οριζόντιες κορδέλες) ή με παντογράφο (cnc router).

Αφρολέξ Ελληνικής παραγωγής

Η διαδικασία παραγωγής αφρολέξ- afrolex έγκειται μέσα στα πλαίσια που είναι γνωστά εδώ και 70 χρόνια και περιλαμβάνει την έγχυση των συστατικών μέσα σε ένα πλαίσιο – κουτί, οι τοίχοι του οποίου ανοίγουν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάπτυξης του αφρού.

Ο τρόπος αυτός διαφέρει λόγω μέτριας ποιότητας και δεν παρέχει σταθερούς παραμέτρους. Με τη συνεχή μέθοδο τα συστατικά του αφρολέξ εκχύνονται στον ιμάντα μεταφοράς, όπου σχηματίζεται αφρός. Αυτή η μέθοδος παρέχει την ευκαιρία να κατασκευαστούν μπλοκ αφρολέξ με μέγιστο μήκος 60 μέτρα με ομοιογενή δομή και ποιότητα.